Kepta veršienos nugarinė su vyšniomis

  • Paruošimas 35min ,  Gaminimas 25min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • veršienos nugarinė
     1 kg
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • šaldytos vyšnios
     400 g
  • vištienos sultinys
     250 ml
  • raudonasis vynas
     100 ml
  • medus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • apelsinas (sutarkuota žievelė)
     1 vnt.
  • maltas cinamonas
     2 žiupsnelis (-iai)
  • malti gvazdikėliai
     1 žiupsnelis (-iai)
  • maltas kardamonas
     1 žiupsnelis (-iai)
  • krakmolas
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • mažos morkytės
     400 g
  • ghi sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • šviežias čiobrelis
     1 šakelė (-ės)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įtrinkite veršieną citrinų sultimis ir šviežiai maltais pipirais.

Keptuvę pašlakstykite aliejumi, gerai įkaitinkite ir dėkite veršienos nugarinę. Apkepkite ją iš abiejų pusių – maždaug po 2 min. kiekvieną. Pabarstykite druska ir kepkite dar 10–12 minučių, nuolat apšlakstydami mėsą riebalais, kol veršiena gražiai paruduos.

Atitirpintų vyšnių sultis supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį storu dugnu kartu su vištienos sultiniu ir užvirkite. Paskaninkite raudonuoju vynu, medumi, tarkuota apelsino žievele, cinamonu, gvazdikėliais ir kardamonu. Virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol maždaug 2/3 padažo išgaruos. Tada suberkite vyšnias. Šaltame vandenyje ištirpinkite krakmolą ir maža srovele pilkite į padažą tuo pačiu metu maišydami. Vos supylę ištirpintą krakmolą, padažą tuojau pat nuimkite nuo ugnies.

Morkytes nuskuskite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir apkepinkite su sviestu, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais.

Paruoštą veršieną supjaustykite plonais griežinėliais. Juos dėkite ant morkyčių į šiltą serviravimo lėkštę ir šalia pilkite vyšnių padažą.

 

Patarimas: Dieną prieš gamindami veršieną, galite ją išmarinuoti pagal vieną kurį nors mūsų siūlomų marinatų receptų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.