Juodųjų lęšių salotos su mocarela

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Ingredientai:

  • lęšiai beluga juodieji
     100 g
  • pomidorai
     250 g
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • balzamiko actas
     1.5 šaukštelis (-iai)
  • medus
      pagal skonį
  • bazilikai
     1 sauja (-os)
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • citrina
     0.5 vnt.
  • mocarela
     125 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pomidoriukus apšlakstykite aliejumi, balzamiko actu, medumi, sudėkite baziliko lapelius. Kepkite orkaitėje 10 min. 200 °C. 

Svogūną supjaustykite, apibarstykite druska, išspauskite citrinos sultis, įdėkite medaus ir išmaišykite.

Išvirkite lęšius.

Ant išvirtų lęšių sudėkite atvėsusius keptus pomidorus, pagardintus svogūnus. Ant viršaus paplėšikite mocareros ir pagal skonį apšlakstykite aliejumi.

Panašūs receptai