Juodųjų alyvuogių sviestas

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Juodųjų alyvuogių sviestas

Ingredientai

  • juodosios alyvuogės be kauliukų
     100 g
  • sviestas
     175 g
  • apelsinas
     1 vnt.
  • druska
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puikiai tiks kaip užtepėlė ant duonos, skrebučių – ant viršaus galite uždėti juostelę vytinto kumpio, keletą griežinėlių ridikėlių ir paskaninti šviežios mėtos lapeliu. Sviestas taip pat tiks paskaninti makaronus, suteiks sultingumo keptai vištienos krūtinėlei ar kiaulienos kepsneliams.

Kambario temperatūros sviestą, juodąsias alyvuoges be kauliukų ir tarkuotą apelsino žievelę sutrinkite elektriniu trintuvu. Trinkite, kol mišinys taps purus, tirštas ir įgaus vientisą spalvą. Tuomet paragaukite ir įberkite žiupsnelį jūros druskos pagal skonį.

Panašūs receptai

Gvakamolė

30min • Lengvas

Rabarbarų čatnis

45min • Vidutinis

Alyvuogių mirkalas

15min • Lengvas