Jautienos nugarinės kepsnys su žaliųjų pipirų padažu

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 40min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai

  • jautienos nugarinės kepsnys
     2 vnt.
  • sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • žalieji pipirai
     1,5 valg. šaukštas (-ai)
  • brendis
     60 ml
  • vištienos sultinys
     200 ml
  • grietinėlė
     80 ml
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Ingredientai garnyrui

  • mėlynosios bulvės
     200 g
  • rozmarinas
     1 šakelė (-ės)
  • aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • baltieji šparagai
     200 g
  • sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite garnyrą. Mėlynąsias bulves nuplaukite ir pavirkite 5 min. sūdytame vandenyje. Apvirtas bulves dėkite į skardą, pabarstykite susmulkintais rozmarinais ir druska. Tada pašlakstykite aliejumi, permaišykite ir kepkite įkaitintoje 180 0C orkaitėje apie 25 min.

Baltuosius šparagus nuskuskite, dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 5 min. Išvirtus šparagus ištraukite iš vandens ir apšlakstykite lydytu sviestu.

Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, sudėkite jautienos kepsnius ir apkepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Kepsnius pagardinkite druska ir pipirais, uždėkite sviestą ant jų, uždenkite folija ir pastatykite šiltai, kol pasigaminsite padažą.

Į tą pačią keptuvę, kur kepė kepsniai, suberkite susmulkintus žaliuosius pipirus, supilkite brendį. Užvirinkite. Supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę. Pakaitinkite, kol pradės tirštėti padažas. Paskaninkite druska ir pipirais. Kepsnius patiekite su pagamintu žaliųjų pipirų padažu, purpurinėmis bulvėmis ir baltaisiais šparagais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.