Jautienos kulninė, troškinta su raugintais agurkais ir bulvėmis

  • Gaminimas 3h
  • Sudėtingas
Jautienos kulninė, troškinta su raugintais agurkais ir bulvėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • jautienos kulninė
     2.5 kg
  • svogūnai
     4 vnt.
  • pomidorai
     4 vnt.
  • rauginti agurkai
     4 vnt.
  • mažos bulvės
     1 kg
  • česnakas
     6 skiltelė (-ės)
  • ghi sviestas
     100 g
  • jautienos sultinys
     0.75 l
  • druska
      pagal skonį
  • kalendros ir (arba) petražolės lapeliai
      pagal skonį
  • pipirai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje gerai įkaitinkite porą šaukštų ghi sviesto. Kulninę apskrudinkite iš visų pusių. Norint, kad mėsa būtų sultinga, nekepinkite visų mėsos gabaliukų iš karto, jie ne apskrus, o pradės troškintis. Apkepintą mėsą išimkite ir dėkite į troškintuvą arba gilų kepimo indą.

Į likusius riebalus suberkite stambiai supjaustytus svogūnus. Jeigu reikia, įdėkite papildomą šaukštą ghi sviesto. Kepkite vis pamaišydami, kol svogūnai švelniai pagels. Tuomet sudėkite pomidorus, išmaišykite ir dar pakepinkite 2 minutes (jeigu naudojate šviežius pomidorus, galite įdėti 1–2 šaukštelius medaus, kad būtų švelnesnis skonis).

Pakepintus svogūnus, pomidorus ir mėsą užpilkite karštu sultiniu (arba verdančiu vandeniu). Jo turėtų būti tiek, kad visiškai apsemtų mėsą. Užvirus uždenkite ir troškinkite iki 150 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos.

Paruoškite raugintus agurkus. Supjaustykite agurkus gana stambiai, dėkite į keptuvę su ghi sviestu, kelias minutes maišydami pakepinkite, tada įpilkite 50 ml sultinio ir ant mažos ugnies troškinkite, kol sultinys išgaruos. Agurkus dėkite į troškintuvą prie kulninių.

Mažas bulvytes kruopščiai nuplaukite, perpjaukite pusiau ir dėkite aplink kulnines, greta agurkų. Viską troškinkite dar apie 1 valandą, kol mėsa suminkštės. Prieš patiekdami, pabarstykite smulkintaisžalumynais.

 

Patarimas: Labai svarbu nepersūdyti, nes patiekalui paruošti naudojami sūrūs rauginti agurkai. Jeigu sultinys yra sūdytas, druskos galima visai nedėti.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis