Indiška vegetariška korma

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Indiška vegetariška korma

Ingredientai

Ingredientai:

  • nedidelės bulvės
     4 vnt.
  • mažos morkos
     2 vnt.
  • šparaginės pupelės
     100 g
  • saldi paprika
     1 vnt.
  • mažos kukurūzų burbuolės
     1 pakuotė (-ės)
  • šaldyti žalieji žirneliai
     200 g
  • šaldyti žiediniai kopūstai
     200 g

Ingredientai padažui:

  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnai
     1 vnt.
  • smulkinta imbiero šaknis
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • trinti pomidorai
     150 g
  • maltas kuminas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • kokosų pienas
     400 ml
  • anakardžių riešutai
     100 g
  • citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     300 ml
  • druska
      pagal skonį
  • cukrus
      pagal skonį
  • aitriosios paprikos milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • malta kalnedra
     0.5 šaukštelis (-iai)

Patiekimui:

  • basmati ryžiai
     200 g
  • anakardžių riešutai
     50 g
  • razinos
     30 g
  • šviežios kalendros
     15 g

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bulves nuskuskite, morkas supjaustykite griežinėliais ir pavirkite 5–7 min. pasūdytame vandenyje.

Paprikas supjaustykite stačiakampiais, kukurūzų burbuoles perpjaukite įstrižai. Tada suberkite visas likusias daržoves, pavirkite dar 5–7 min. ir nukoškite. Atskirai išvirkite ryžius pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite.

Pagaminkite padažą. Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sužerkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite ~ 5 min.

Pridėkite smulkintą imbierą, česnakus ir kepkite dar 2 min. Sudėkite trintus pomidorus ir prieskonius (kuminą, kalendrą ir aitriąsias paprikas). Gerai sumaišykite.

Po 1 min. supilkite kokosų pieną, citrinų sultis, vandenį, įmeskite anakardžius. Padažą virkite 5 min. ant silpnos ugnies, kol suminkštės riešutai.

Viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir cukrumi. Visas virtas daržoves sudėkite į gilią keptuvę, užpilkite padažu ir kaitinkite, kol visai suminkštės.

Patiekite kormą su ryžiais, pagardinkite kapotais anakardžiais, razinomis ir kalendromis.
Skanaus!

Patarimas. Jei skubate ir nenorite ruošti padažo, galite naudoti jau paruoštą indišką kormos kepimo padažą (ieškokite parduotuvėje šalia kitų padažų).

Panašūs receptai