Imbierinis varškės pyragas

  • Gaminimas 1h 20min
  • Vidutinis
Imbierinis varškės pyragas

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Imbieriniai sausainiai
     200 g
  • Kakavos milteliai
     1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas
     50 g

Ingredientai tarpiniam sluoksniui:

  • Šokoladiniai putėsiai
     200 g

Ingredientai įdarui:

  • Varškė
     600 g
  • Cukrus
     1.5 šaukštas (-ai)
  • Meduolių prieskonių mišinys
     2 šaukštelis (-iai)
  • Maltas imbieras
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai
     4 vnt.

Ingredientai glaistui:

  • Grietinės
     2 šaukštas (-ai)
  • Cukraus pudra
     3 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)

Ingredientai papuošimui:

  • Pistacijos
     
  • Šviežios arba džiovintos spanguolės
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite pagrindą. Imbierinius sausainius susmulkinkite trintuvu ar virtuviniu kombainu.

Sumaišykite susmulkintus sausainius, kakavos miltelius ir išlydytą sviestą. Kepimo indą (24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Paruoštą pagrindo tešlą tolygiai paskirstykite skardoje.

Paruoškite tarpinį sluoksnį. Sudėkite šokoladinius putėsius ant paruošto pagrindo.

Paruoškite įdarą. Varškę sumaišykite su cukrumi, meduolių prieskoniais ir maltu imbieru. Įmaišykite kiaušinius po vieną. Prieš dedant kitą, gerai išmaišykite įdaro masę.

Kai mišinys taps vientisas, šaukštu atsargiai dėkite įdarą ant šokoladinių putėsių. Nespauskite, kad putėsiai nesukristų.

Įdėkite pyragą į 160–170° C įkaitintą orkaitę ir kepkite 50–60 minučių, kol įdaras iškeps ir nebebus skystas.

Ištraukite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti dvidešimt minučių.

Grietinę kruopščiai sumaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir užpilkite ant iškepto pyrago.

Kepkite 200° C orkaitėje dar 7-10 minučių, kol viršutinis sluoksnis sukietės.

Visiškai atvėsinkite. Papuoškite smulkintomis pistacijomis ir spanguolėmis.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis

Migdolų masė

15min • Lengvas