Imbieriniai pyragaičiai su žaliąja citrina

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Imbieriniai pyragaičiai su žaliąja citrina

Ingredientai

Meduolinė tešla

  • Sviestas RIMI
     75 g
  • Cukrus RIMI
     75 g
  • Tamsusis sirupas
     75 g
  • Medus
     25 g
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     250 g
  • Soda
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Meduolių prieskoniai
     0.5 šaukštelis (-iai)

Žaliųjų citrinų kremas

  • Žaliųjų citrinų sultys
     150 ml
  • Cukrus RIMI
     240 g
  • Kiaušinių tryniai
     4 vnt.
  • Sviestas RIMI
     300 g

Morengas

  • Kiaušinio baltymai
     60 g
  • Cukraus milteliai
     75 g
  • Cukrus RIMI
     100 g

Cukraus sirupas

  • Cukrus RIMI
     30 g
  • Vanduo
     30 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sviestas tešlai sumaišykite su cukrumi. Supilkite tamsų sirupą, medų, palaipsniui įmaišykite miltus su soda ir prieskoniais. Išminkykite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių.

10 cm skersmens tartų formeles ištepkite riebalais, tolygiai paskirstykite jose tešlą ir subadykite šakute. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Laimo kremui vandens vonelėje pakaitinkite laimo sultis su cukrumi ir kiaušinių tryniais, kol kremas pasieks 95 laipsnių temperatūrą. Įmaišykite sviestą ir šaldykite, kad atvėstų.

Morengui išplakite šaltus kiaušinių baltymus su cukrumi ir cukraus pudra. Cukraus sirupą užvirkite iki 110 laipsnių ir stipriai plakdami supilkite į kiaušinių baltymų masę. 

Iškpetas formeles pripildykite laimų kremu ir konditeriniu maišeliu ant viršaus užspauskite morengo masės papuošimus. Pašaukite į 250 laipsnių orkaitę 3 minutėms.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis