Grybų sumuštinis su Ementalio sūriu

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Grybų sumuštinis su Ementalio sūriu

Ingredientai

  • Aliejus
     30 ml
  • Pievagrybiai
     300 g
  • Česnakai
     4 skiltelė (-ės)
  • Svogūnai SHALLOT
     40 g
  • Fasuotos petražolės
     1 šaukštas (-ai)
  • Saldžiarūgštė juoda duona
     
  • Sūris Emmental
     200 g
  • Virtas kumpis SELECTION BY RIMI
     70 g
  • Druska
     
  • Pipirai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus, suberkite supjaustytus grybus, plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, smulkintus svogūnus, druskos ir pipirų. 

Išmaišykite ir kepkite, kol grybai suminkštės. 

Įjunkite didesnę kaitrą ir kepkite iki auksinės spalvos ir nukelkite nuo ugnies.

Išdėliokite duoneles, vieną prieš kitą, taip bus lengviau jas suvožti. 

Ant apatinės riekelės uždėkite šiek tiek sūrio, tada išdėliokite grybus, mėsą ir likusį sūrį.  

Uždenkite įdarą antra duonos riekele. Sumuštinį dėkite į keptuvę ir prispauskite svoriu. 

Kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol duona bus paruošta.

Jei kepsite ant stiprios ugnies, plutelė apdegs, bet vidurys neišsilydys.

Panašūs receptai