Gruzdintas kamamberas su tekšėmis
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
Sūris su baltuoju pelėsiu RIMI CAMEMBERT300 g
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D2 šaukštas (-ai)
-
Kiaušinio baltymai1 vnt.
-
Malti džiūvėsėliai75 g
-
Saulėgrąžų aliejus RIMI400 ml
-
Tekšės (galima keisti avietėmis arba gervuogėmis)200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sūrį supjaustykite trikampiais gabalėliais. Pirmiausia juos pavoliokite miltuose, paskui – lengvai išplaktuose kiaušinių baltymuose. Galiausiai pavoliokite juos džiūvėsėliuose, kad sūrio gabalėliai jais visiškai apliptų.
Nedideliame puode įkaitinkite aliejų iki 180 0C temperatūros. Sūrio gabalėlius gruzdinkite po kelis iki auksinės spalvos. Išgriebkite sūrį kiaurasamčiu ir nuvarvinkite ant popierinių rankšluosčių.
Sūrį iš karto patiekite su šiltomis uogomis.