Gruzdintas kamamberas su tekšėmis

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Gruzdintas kamamberas su tekšėmis

Ingredientai

  • Sūris su baltuoju pelėsiu RIMI CAMEMBERT
     300 g
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio baltymai
     1 vnt.
  • Malti džiūvėsėliai
     75 g
  • Saulėgrąžų aliejus RIMI
     400 ml
  • Tekšės (galima keisti avietėmis arba gervuogėmis)
     200 g

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis prabangus, gruzdintas kamamberas su tekšėmis – tai tiesiog tirpstantis ant liežuvio patiekalas. Džiūvėsėliuose voliotas sūris yra gruzdinamas iki gražiai auksinės spalvos ir iškart patiekiamas su saldžiomis ir šiltomis tekšėmis.
Sūrį supjaustykite trikampiais gabalėliais. Pirmiausia juos pavoliokite miltuose, paskui – lengvai išplaktuose kiaušinių baltymuose. Galiausiai pavoliokite juos džiūvėsėliuose, kad sūrio gabalėliai jais visiškai apliptų.
Nedideliame puode įkaitinkite aliejų iki 180 0C temperatūros. Sūrio gabalėlius gruzdinkite po kelis iki auksinės spalvos. Išgriebkite sūrį kiaurasamčiu ir nuvarvinkite ant popierinių rankšluosčių.

Sūrį iš karto patiekite su šiltomis uogomis.

Panašūs receptai

Obuolių „spurgos“

10min • Lengvas

Citrininės bulvės

1h • Vidutinis