Grilyje keptos kriaušės su grūdėta varške, medumi ir riešutais

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Grilyje keptos kriaušės su grūdėta varške, medumi ir riešutais

Ingredientai

Ingredientai

  • Kriaušės
     6 vnt.
  • Grūdėta varškė
     350 g
  • Graikiniai riešutai
     100 g
  • Medus
     7 šaukštas (-ai)
  • Čiobrelis
      kelių šakelių

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau ir šaukštu išgremžkite sėklytes.

Keptuvą įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Ant grotelių dėkite kriaušes – pirmiausia vidine puse (ta, kurioje buvo sėklytės).  Kepkite 20 minučių. Tada apverskite kriaušes ant išorinės pusės ir kepkite dar 10–15 minučių.

Baigę kepti, nuimkite kriaušių puseles nuo grotelių ir sudėkite į lėkštę. Į išgremžtas duobutes įdėkite grūdėtos varškės, pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais, patepkite medumi ir patiekite. Papuoškite šviežiais čiobreliais.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis