Grilyje kepta vištiena su prieskoniais, mangų salsa ir kuskusu įdarytais salotų lapais

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Grilyje kepta vištiena su prieskoniais, mangų salsa ir kuskusu įdarytais salotų lapais

Ingredientai

Ingredientai

  • pankolių sėklos
     0.5 šaukštas (-ai)
  • aitriųjų paprikų milteliai
     0.5 šaukštas (-ai)
  • indiški kmynai
     0.5 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • malti juodieji pipirai
     1 žiupsnelis
  • viščiukų šlaunelių mėsa
     600 g
  • kuskusas
      2 porcijos
  • daržovių sultinys
      0.5 kubelio
  • sunokęs mangas
     1 vnt.
  • svogūnų laiškai
      4 vnt.
  • agurkas
     1 vnt.
  • raudonoji aitrioji paprika
      1 vnt.
  • kalendra
      1 ryšulėlis
  • žaliosios citrinos
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • salotų lapai
      1 vnt.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištiena: 

Sugrūstas pankolių sėklas sumaišykite su kitais prieskoniais ir šiame mišinyje apvoliokite vištienos šlaunelių filė.

Kuskusas: 

Išvirkite kuskusą pagal nurodymus ant pakuotės kartu su 1/2 sultinio kubelio.

Mangų salsa: 

Iš nulupto mango išimkite kauliuką ir supjaustykite minkštimą kubeliais. Smulkiai supjaustykite nuplautus svogūnų laiškus. Perpjovę agurką išvalykite iš jo sėklas ir supjaustykite kubeliais. Pašalinę sėklas iš aitriosios paprikos, ją smulkiai sukapokite. Stambiai supjaustyti kalendrą. Išspausti sultis iš žaliosios citrinos (3 šaukštai).

Sumaišykite mango gabalėlius su susmulkintomis daržovėmis ir apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, apibarstykite kalendros lapeliais. Pagardinkite druska.

Nuskinkite salotų lapus nuo stiebo.

Vištiena: grilyje kepkite vištieną ant tiesioginės ugnies tol, kol ji įgaus gražią spalvą, po to dar kepkite ant netiesioginės ugnies tol, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72°C.

Išėmę vištieną iš grilio dar palaukite apie 5 minutes. Tuo tarpu sukraukite kuskusą į salotų lapus, tada supjaustykite vištieną griežinėliais ir išdėliokite juos ant kuskuso. Ant viršaus užberkite mangų salsą.

Panašūs receptai