Grikių kruopų salotos su sūriu ir grybais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Grikių kruopų salotos su sūriu ir grybais

Ingredientai

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • grikių kruopos
     300 g
  • marinuoti pievagrybiai
     300 g
  • olandiškas sūris
     100 g
  • citrina
     0.25 vnt.
  • petražolės
      papuošimui
  • salotų lapai
     4 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite grikius kaip nurodyta ant pakelio. Grikius atidėkite atvėsti. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite susmulkintus svogūnus iki traškumo. 

Dubenyje išmaišykite grikius, pievagrybius, tarkuotą sūrį ir traškius svogūnus. Salotas pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Papuoškite petražolėmis. Patiekite su salotų lapais.
 

Patarimas: Olandišką sūrį pakeitus tofu sūriu, patiekalas tiks veganams.

Panašūs receptai