Grikių blynai su varške ir morkomis

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Grikių blynai su varške ir morkomis

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • grikių kruopos
     250 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • nedidelė morka
     2 vnt.
  • petražolė
     1 šaukštas (-ai)
  • kalendra
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • varškė
     100 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • miltai
     3 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • aliejus kepimui
     

Patiekimo ingredientai:

  • natūralus rūgpienis
      100 ml.
  • varškė
     100 g
  • kapoti krapai
     1 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite grikius ir palikite atvėsti.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkintus svogūnus, česnakus (1 skiltelę) ir tarkuotas morkas, kol suminkštės.

Susmulkinkite petražoles ir kalendras.

Dideliame dubenyje gerai išmaišykite visus patiekalo ingredientus (išskyrus aliejų). Kad varškę būtų lengviau maišyti, galite pagrūsti su šakute.

Iš gautos masės kepkite blynus.

Patiekite su grietine ar rūgpieniu, sumaišytu su varške, krapais, druska ir pipirais.

Patarimas. Vietoje vienos morkos galite pridėti keptų grybų.

Panašūs receptai

Bulviniai blynai

30min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas