Geltonųjų lęšių sriuba

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Geltonųjų lęšių sriuba

Ingredientai

  • Geltonieji lęšiai
     200 g
  • Morkos
     1 vnt.
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Geltonieji pomidorai
     1 vnt.
  • Salierų šaknys
     70 g
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Daržovių arba vištienos sultinys
     700 ml
  • Sviestas
     60 g
  • Cukrus
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Čiobreliai
      8 šakelės

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Smulkiai supjaustykite morkas, salierų šaknį, svogūną ir česnaką.

Sudėkite į puodą su sviestu ir patroškinkite.

Sudėkite pjaustytus pomidorus ir cukrų.

Supilkite sultinį.

Kai tik pradeda virti, suberkite lęšius ir čiobrelius.

Virkite 25 minutes ir leiskite atvėsti 10 minučių.

Patiekite su traškia duona arba skrebučiais.

Panašūs receptai

Grybų rizotas

1h • Vidutinis

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis

Bruknių uogienė

30min • Lengvas
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).