Geltonųjų lęšių sriuba

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Geltonųjų lęšių sriuba

Ingredientai

  • Geltonieji lęšiai
     200 g
  • Morkos
     1 vnt.
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Geltonieji pomidorai
     1 vnt.
  • Salierų šaknys
     70 g
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Daržovių arba vištienos sultinys
     700 ml
  • Sviestas
     60 g
  • Cukrus
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Čiobreliai
      8 šakelės

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Smulkiai supjaustykite morkas, salierų šaknį, svogūną ir česnaką.

Sudėkite į puodą su sviestu ir patroškinkite.

Sudėkite pjaustytus pomidorus ir cukrų.

Supilkite sultinį.

Kai tik pradeda virti, suberkite lęšius ir čiobrelius.

Virkite 25 minutes ir leiskite atvėsti 10 minučių.

Patiekite su traškia duona arba skrebučiais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Sriuba moliūge

2h • Vidutinis