Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sumaišykite 500g kvietinių duonos miltų su 60 g pilno grūdo kvietinių, 2 šaukšteliais sausų mielių 2 šaukšteliai druskos.
Įpilkite 500ml drungno vandens ir užmaišykite tešlą.
Kepimo indą gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, tešlą švelniai paminkykite išleisdami dalį oro ir dėkite į kepimo indą apvoliodami aliejuje. Švelniai stumdami pirštais ištempkite, kad tešla labiau užpildytų indą.
Palikite pakilti 1,5-2h. Tuo tarpu 400 g vyšninių Kietaviškių pomidoriukų perpjaukite perpus ir dėkite į kepimo indą perpjauta puse į viršų - svarbu, kad pomidoriukai nesiliestų. Apibarstykite druska ir džiovinkite 100°C (be vėjo) orkaitėje 1h.
Pailsėjusioje tešloje aliejuotais pirštais suformuokite duobutes. Apdėkite džiovintais bei plonai pjaustytais šviežiais vyšniniais pomidoriukais (apie 200g), apibarstykite druska, apšlakstykite aliejumi. Pašaukite į 200°C (su vėju) orkaitę 25-30 min. Focaccia tobulai tinka prie sriubos, sluoksniuota sumuštinyje arba tiesiog kaip užkandis.