Datulių ir apelsinų čatnis

  • Gaminimas 2h 50min
  • Lengvas
Datulių ir apelsinų čatnis

Ingredientai

  • apelsinai
     3 vnt.
  • datulės
     250 g
  • obuoliai
     2 vnt.
  • rudasis cukrus
     200 g
  • imbierų šaknys
     2 šaukštelis (-iai)
  • baltojo vyno actas
     150 ml
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Obuolius nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite sėklytes, tada supjaustykite plonais griežinėliais. Apelsiną nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais, nuimkite plėveles. Iš datulių išimkite kauliukus, supjaustykite mažais gabalėliais.
Į puodą sudėkite visus produktus, užvirkite, kaitrą sumažinkite ir virkite retkarčiais pamaišydami apie 2,5 valandos, kol čatnis ims tirštėti.
Nuimkite puodą nuo kaitros, leiskite pravėsti 20 minučių. Išpilstykite datulių ir apelsinų čatnį į stiklainius.
Čatnio skonis bus dar geresnis, jei jį palaikysite šaltai kelias savaites.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Veganiški citrininiai ledai

11h 40min • Lengvas