Daržovių šašlykas

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Daržovių šašlykas

Ingredientai

  • cukinija
     1 vnt.
  • baklažanas
     1 vnt.
  • pievagrybiai
     200 g
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • paprikos
     350 g
  • virtos kukurūzų burbuolės
     4 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • pesto padažas
     100 g
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)

Graikiškam padažui:

  • aliejus
     1
  • raudonasis vyno actas
     6 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • raudonėlis
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • garstyčios „Dijon“
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipira
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Cukiniją, baklažaną, kukurūzus supjaustykite storais griežinėliais.
Paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, supjaustykite stambiais gabalais.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite į 4 dalis.
Pievagrybius ir pjaustytas daržoves suverkite ant iešmų, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir dėkite kepti ant vidutinės grilio kaitros. Kepkite apie 8 minutes pavartydami, kol daržovės taps minkštos.
Pasigaminkite graikišką padažą. Dubenyje sumaišykite išvardytus produktus.
Keptas daržoves patiekite su dzadzikio, pesto ar graikišku padažais.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas