Daniškas trupininis obuolių pyragas
-
Gaminimas 2h 30min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
kvietiniai miltai RIMI140 g
-
cukrus2 šaukštas (-ai)
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
sviestas120 g
-
šaltas vanduo4 šaukštas (-ai)
Įdarui:
-
obuoliai8 vnt.
-
citrina0.5 vnt.
-
cinamonas0.5 šaukštelis (-iai)
Trupiniams:
-
rudasis cukrus100 g
-
kvietiniai miltai100 g
-
maltas muskatas0.25 šaukštelis (-iai)
-
druska1 žiupsnelis
-
sviestas80 g
-
vanilės esencija1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lengviausias būdas susikurti hygge namuose - išsikepti Danišką obuolių pyragą su traškia plutele!
Skandinavams būdinga obuolių pyragus gaminti su trupinių plutele viršuje. Norint ją išgauti, reikia sumaišyti miltus, sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir trinti, kol masė primins trupinius. Prieš kepant šį mišinį reikėtų suberti ant įprastoje tešloje sudėtų obuolių. Tik nepamirškite vienodai paskirstyti!
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į miltus ir sutrinkite iki smėlio konsistencijos. Maišydami tešlą įpilkite po 1 šaukštą ledinio vandens. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę, įdėkite ma-žiausiai 30 minučių į šaldytuvą arba pasigaminkite tešlą iš vakaro.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 30 cm apskritimą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlos lakštą perkelkite ant 28 cm skersmens kepimo formos. Tešlą prispauskite prie kepimo formos kraštų ir dėkite 15 min. į šaldytuvą.
Pasigaminkite trupinius. Dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, muskatus, druską. Puode išlydykite sviestą su vanilės e-sencija, atvėsinkite ir supilkite į miltų mišinį, išmaišykite. Tešlą padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite obuolių įdarą.
Gaminkite įdarą. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes, supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumai-šykite obuolius su 2 šaukštais lydyto sviesto, citrinos sultimis, 100 g cukrumi, cinamonu ir 30 g miltais.