Citrininės bulvės

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Citrininės bulvės

Ingredientai

  • Citrinos
     1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     50 ml
  • Vištienos sultinys
     50 ml
  • Raudonėliai (pusė ryšulėlio atitinka maždaug 2 arbatinius šaukštelius džiovinto raudonėlio)
     0.5 ryšulėlis (-iai)
  • Bulvės
     1 kg
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai
     2 žiupsnelis
  • Fasuotos petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kepkite orkaitėje ne įprastas, o citrinines bulves. Citrininės bulvės yra fantastiško skonio ir užtikrintai taps jūsų nauju mėgstamu bulvių patiekalu. Citrinines bulves kepkite orkaitėje kartu su citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, sultiniu ir raudonėliais. Patiekdami apibarstykite citrinos žievele ir petražolėmis.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.
Nuplaukite ir nutarkuokite išorinę citrinos žievelę. Išspauskite 50 ml sulčių (4 porcijoms).
Sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir sultinį.
Nuskabykite raudonėlio lapus ir stambiai juos sukapokite.
Nuskuskite bulves ir supjaustykite į 4 dalis. Bulves įmaišykite į citrinos, aliejaus ir sultinio mišinį su raudonėliais, druska ir pipirais.
Bulves ir užpilą įdėkite į maždaug 20 × 25 cm dydžio indą taip, kad bulvės negulėtų viena ant kitos, bet būtų arti viena kitos. Įdėkite indą į orkaitės vidurį maždaug 50 minučių arba tol, kol užpilo skystis susigers į bulves ir jų paviršius taps gražios spalvos. Keletą kartų atsargiai apverskite bulves.
Sukapokite petražoles ir sumaišykite su citrinos žievele.
Prieš patiekdami bulves apibarstykite petražolių mišiniu.

Panašūs receptai

Obuolių „spurgos“

10min • Lengvas