Čiobrelių ir keptų česnakų marinatas

  • Gaminimas 55min
  • Lengvas
Čiobrelių ir keptų česnakų marinatas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Česnakas
     3 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     250 ml
  • Malti juodieji pipirai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Švieži čiobreliai
     20 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Čiobrelių ir keptų česnakų marinatas tinka marinuoti jautieną, veršieną. Recepte nurodytos proporcijos skirtos 2 kg mėsos. 

Orkaitę įkaitinkite iki 150 ˚C. Česnakus įvyniokite į foliją. Kepkite orkaitėje 20–30 minučių, kol suminkštės. Tada leiskite atvėsti.

Nuo iškeptų česnakų skiltelių nuimkite lukštus. Tada česnakus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su aliejumi. Arba nuluptus ir pakepintus česnakus dėkite į virtuvės kombainą, užpilkite aliejumi ir išmaišykite.

Įberkite maltų juodųjų pipirų ir šviežių čiobrelių lapelių. Viską dar kartą gerai išmaišykite. Panardinkite mėsą į marinatą, uždenkite. Palaikykite šaldytuve keletą valandų arba per naktį ir galite kepti.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas