Čili sultinys su krevetėmis ir ryžių makaronais

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Čili sultinys su krevetėmis ir ryžių makaronais

Ingredientai

Sultinys

  • Morkos
     1 vnt.
  • Salierų šaknys
     0.2 vnt.
  • Pomidorų padažas
     200 ml
  • Čili pipiras
      1 vnt.
  • Česnakai
     4 skiltelė (-ės)
  • Imbierų šaknys
      4 cm.
  • Citrinžolė
      1 vnt.
  • Maltos Kajeno paprikos
     1 šaukštelis (-iai)
  • Žaliųjų citrinų sultys
      pagal skonį
  • Rudasis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • Žuvies padažas
     1.5 šaukštas (-ai)
  • Sojų padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • Vištienos sultinys
     1.2 l

Pagrindinis patiekalas

  • Krevetės
     400 g
  • Ryžių makaronai
     150 g
  • Šviežia kalendra
     1 sauja (-os)
  • Žaliosios citrinos
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Morkas ir salierų šaknis smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje.

Suberkite susmulkintą česnaką, čili, citrinžolę, imbierą.

Supilkite pomidorų padažą ir sultinį.

Virkite mažiausiai 20 minučių, suberkite likusius ingredientus, paragaukite.

Jei reikia daugiau aštrumo, įberkite daugiau Kajeno paprikų, bet rūgštingumą ir saldumą reguliuokite cukrumi arba žaliąją citrina.

Sultinį nukoškite.

Į sultinį sudėkite makaronus ir krevetes, patiekite su šviežia kalendra ir laimo skiltele.

Panašūs receptai

Karpis azijietiškai

2h • Vidutinis