Kepta jūrinė lydeka

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Kepta jūrinė lydeka

Ingredientai

  • Jūrinė lydeka
     4 vnt.
  • Druska, juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Džiūvėsėliai
     6 šaukštas (-ai)
  • Miltai
     4 šaukštas (-ai)
  • Aliejus
      kepimui
  • Citrina
     1 vnt.
  • Petražolės
      pagal skonį
  • Bulvės
     1 kg
  • Sviestas
      košei

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lydekos filė nusausink, pagardink druska ir pipirais.

Apvoliok miltuose, tada plakto kiaušinio masėje ir džiūvėsėliuose.

Kepk įkaitintame aliejuje po 3–4 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės.

Bulves išvirk pasūdytame vandenyje, prieš patiekimą pagardink sviestu.

Patiek su citrinos skiltelėmis ir, jei nori, pabarstyk petražolėmis.

Panašūs receptai

Tuno terinas

1h 30min • Sudėtingas