Burokėlių kepsneliai su agurkų salotomis

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Burokėlių kepsneliai su agurkų salotomis

Ingredientai

Ingredientai burokėlių kepsneliams

  • bulguras (kietieji kviečiai)
     1.5 stiklinė (-ės)
  • daržovių sultinys
     1 gabalėlis (-iai)
  • Feta sūris
     150 g
  • virti burokėliai
     500 g
  • raudonėliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
     2 žiupsnelis
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • kukurūzų krakmolas
     0.5 stiklinė (-ės)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Ingredientai agurkų salotoms

  • agurkas
     1 vnt.
  • grietinė
     250 g
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • petražolės
     0.5 ryšulėlis (-iai)
  • pomidorai
     3 vnt.
  • citrina
     1 vnt.
  • gražgarstės
     65 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite kruopas sultinyje pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas.

Sutarkuokite burokėlius. Sumaišykite su fetos sūriu, prieskoniais, kiaušiniu ir krakmolu. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir kepkite apvalius kepsnelius.

Agurkų salotoms supjaustykite agurką ir sudėkite grietinę. Įmaišykite smulkiai supjaustytą česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais. 

Susmulkinkite petražoles ir pomidorus, įspauskite citrinos sultis. Sumaišykite su išvirusiomis kruopomis.

Patiekite burokėlių kepsnelius su agurkų salotomis ir kruopomis, taip pat įdėkite gražgarsčių.

Panašūs receptai

Varškėčiai

20min • Lengvas

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis