Burokėlių ir grybų apkepėlė

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Burokėlių ir grybų apkepėlė

Ingredientai

Ingredientai:

  • aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • svogūnai
     2 vnt.
  • virti burokėliai
     500 g
  • aštriosios garstyčios
     1 šaukštelis (-iai)
  • krienai
     2 šaukštelis (-iai)
  • kmynai
     1 šaukštelis (-iai)
  • grietinėlė arba pienas
     5 šaukštas (-ai)
  • daržovių sultinys
     100 ml
  • kukurūzų krakmolas
     3 šaukštas (-ai)
  • pievagrybiai
     250 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Bulvių pagrindui:

  • bulvės
     1 kg
  • pienas
     160 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite bulvių pagrindą. Gerai išvirkite bulves pasūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite su pienu. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišę padėkite šiltoje vietoje. 

Paruoškite burokėlių įdarą. Puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Jame apkepkite 1 susmulkintą svogūną, kol suminkštės. Sumažinę kaitrą suberkite stambiai supjaustytus burokėlius, garstyčias, krienus ir kmynus. Supilkite grietinėlę ir sultinį. Maišydami pakaitinkite. Krakmolą išmaišykite mažame kiekyje šalto vandens ir supilkite į puodą. Maišydami pavirkite dar 2 min. ir atidėkite į šoną. 

Paruoškite grybų įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Jame apkepkite 1 susmulkintą svogūną. Suberkite stambiai supjaustytus grybus ir maišydami pakepkite 3 min. Baigiant kepti suberkite druską ir pipirus. 

 Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. 

 Į kepimo formą sukrėskite paruoštą bulvių masę suformuodami joje įdubimą įdarui (turi būti uždengtas dugnas ir suformuoti kraštai). Įdubime, palikdami kraštus neliestus, tolygiai paskirstykite burokėlių įdarą. Ant jo dėkite grybų įdarą. 

Apkepėlę pašaukite į orkaitę 30 minučių. Baigus kepti, patiekite nedelsiant.
 

Panašūs receptai

Kopūstų apkepėlė

1h • Lengvas