Burnočių košė su chia sėklomis ir vaisiais

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Burnočių košė su chia sėklomis ir vaisiais

Ingredientai

Ingredientai

  • burnočio sėklos
     200 g
  • sojų gėrimas
      400 g.
  • ispaninių šalavijų (chia) sėklos
     5 šaukštas (-ai)
  • kokosų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • medus RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • vanilės ankštis
     1 vnt.
  • cinamonas
      žiupsnelis
  • kardamonai
     0.5 g
  • ciberžolė
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • razinos arba serbentai (neprivaloma)
     1 sauja (-os)
  • druskos
     1 žiupsnelis

Papuošimui (vienos porcijos):

  • slyva
     1 vnt.
  • čiobrelis
      1 vnt.
  • kokosų drožlės
     20 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus košės ingredientus sudėkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą iki minimumo. Troškinkite maišydami 15-20 min. Kad būtų sveikiau, galite virti trumpiau, tačiau išjungus palaikykite uždengtą puodą, kol košė pakankamai suminkštės.

Papuošimui skirtus produktus nuplaukite, stambesnius supjaustykite vieno kąsnio griežinėliais. Čiobrelius susmulkinkite.

Paruoštą košę išpilstykite į dubenėlius. Viršuje gražiai išdėliokite papuošimui skirtus ingredientus. Patiekite šiltą.

Skanaus!

PATARIMAS: vietoje sojų gėrimo galite naudoti migdolų arba avižų gėrimus.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas