Bulviniai virtinukai su pomidoru ir mocarela

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Bulviniai virtinukai su pomidoru ir mocarela

Ingredientai

Bulviniai virtinukai

  • bulviniai virtinukai
     500 g
  • alyvuogių aliejus
      pagal skonį
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • pomidorų padažas (žr. bazinį 2 etapo receptą)
     500 g
  • mocarela
     250 g

Serviravimui

  • tarkuotas parmezano sūris
     50 g
  • švieži bazilikai
     100 g
  • lapinės salotos
      lapinės salotos

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Naujoviški bulviniai virtinukai! Bulviniai virtinukai kepami orkaitėje kartu su saldžiarūgščiu pomidorų padažu ir kremine mocarela. Patiekdami apibarstykite šviežiu baziliku ir parmezanu.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.

Sudėkite bulvinius virtinukus į aliejumi išteptą orkaitei tinkamą skardą. Pasūdykite. Užpilkite pomidorų padažo.

Sutrupinkite mocarelą gabaliukais ir išdėliokite ant pomidorų padažo. Kepkite orkaitės viduryje apie 30 min., kol įgaus gražią spalvą.

Serviravimui: apibarstykite parmezanu ir baziliku. Patiekite su žaliomis salotomis.

Panašūs receptai