Bulguro salotos su halumiu
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
Bulguras300 g
-
Raudonieji svogūnai1 vnt.
-
Morkos2 vnt.
-
Cukinija100 g
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Druska ir juodieji pipiraiPagal skonį
-
Čiobreliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Balzaminis actas1 šaukštas (-ai)
-
Sūris ICA HALLOUMI300 g
-
Agurkas1 vnt.
-
Kreminis sūris ICA200 g
-
Česnako skiltelė1
-
Citrina0.5 vnt.
-
Gražgarstės65 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bulguro salotos su halumiu greitas ir sotus vegetariškas patiekalas, kuriame gausu baltymų. Puikiai tinka mėgautis po įtemptos dienos darbe ar daug pastangų reikalaujančios treniruotės!
Išvirkite bulgurą pagal pakuotės instrukcijas.
Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais, svogūną supjaustykite juostelėmis. Cukiniją supjaustykite kubeliais.
Pusėje alyvuogių aliejaus pakepinkite svogūnus, morkas ir cukinijas. Pagardinkite druska ir pipirais.
Keptas daržoves sumaišykite su bulguru, čiobreliais ir balzaminiu actu.
Supjaustykite kubeliais halumį ir kepkite jį iki aukso spalvos likusiame alyvuogių aliejuje keptuvėje. Įmaišykite į šiltas bulguro salotas.
Į atskirą indą stambiai sutarkuokite agurką ir nuspauskite skystį.
Agurką sumaišykite su kreminiu sūriu, nuluptu ir smulkiai tarkuotu česnaku, citrinos žievele ir citrinos sultimis, druska ir juodaisiais pipirais.
Pridėkite gražgarsčių į bulguro salotas ir patiekite su agurkų ir sūrio padažu.