Brokoliai su kviečių grūdų salotomis ir jogurtu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Brokoliai su kviečių grūdų salotomis ir jogurtu

Ingredientai

Ingredientai salotoms

  • kviečių kruopos
     200 g
  • daržovių sultinys
     1 gabalėlis (-iai)
  • koncervuotos pupelės
     1 stiklinė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     0.5 šaukštas (-ai)
  • vyno actas
     0.5 šaukštas (-ai)
  • džiovinti abrikosai
     1 stiklinė (-ės)
  • špinatai
     65 g
  • brokolis
     200 g

Ingredientai padažui

  • petražolės
     20 g
  • jogurtas
     2 stiklinė (-ės)
  • čili pipirų pasta (sambal oelek)
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Salotos: išvirkite kviečių kruopas sultinyje pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Nupilkite pupeles ir perskalaukite su šaltu vandeniu, palikite nuvarvėti.

Sumaišykite aliejų, garstyčias, actą ir vieną šaukštą vandens. Supjaustykite abrikosus. Dubenyje sumaišykite špinatus, pupeles, abrikosus ir padažą.

Susmulkinkite petražoles ir sumaišykite su jogurtu. Įdėkite čili pastą, pagardinkite druska ir pipirais.

Išvirkite brokolius pasūdytame vandenyje. Virkite apie 3 min.

Sumaišykite kvietines kruopas su abrikosais, špinatais ir brokoliais. Šalia patiekite jogurtinį padažą.

Panašūs receptai

„Buffalo“ dešrainis

35min • Lengvas

„Čikagos“ dešrainis

30min • Lengvas

Prancūziškas dešrainis

30min • Lengvas

Daržovių šašlykas

30min • Lengvas

Pipirinis padažas

30min • Vidutinis