Braškių sočiosios salotos

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Braškių sočiosios salotos

Ingredientai

  • braškės
     500 g
  • gražgarsčių daigai
     100 g
  • morkos
     1 vnt.
  • ankštiniai žirniai
     120 g
  • raudongūžis kopūstas
     120 g
  • trumpavaisiai agurkai
     2 vnt.
  • avokadai
     2 vnt.
  • vištienos filė
     300 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Padažui:

  • graikinių riešutų aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • citrinos sultys
     3 šaukštas (-ai)
  • garstyčios „Dijon“
     1 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištieną pašlakstykite aliejumi ir iškepkite ant įkaitintų grotelių.
Iškeptą vištienos filė pagardinkite druska ir pipirais.
Ankštinius žirnelius išvirkite vandenyje, nukoškite, supjaustykite per pusę.
Raudongūžius kopūstus supjaustykite šiaudeliais, agurkus griežinėliais, morką plonomis juostelėmis, avokadus riekelė-mis, braškes į keturias dalis.
Dubenyje sumaišykite riešutų aliejų, citrinos sultis, medų, garstyčias. Padažą paskaninkite druska ir pipirais.
Dubenyje išdėliokite paruoštas daržoves, braškes ir vištieną, užpilkite paruoštu padažu.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis