Braškių salotos su špinatais ir bolivinėmis balandomis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Braškių salotos su špinatais ir bolivinėmis balandomis

Ingredientai

Salotų ingredientai:

  • bolivinė balanda
     150 g
  • karijų riešutai
     30 g
  • braškės
     100 g
  • špinatai (geriau jauni)
     30 g
  • ožkos sūris
     50 g

Užpilo ingredientai:

  • valgomas svogūnėlis (shallot)
     0.5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • citrinų sultys
     2.5 šaukštelis (-iai)
  • klevų sirupas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Dižono garstyčios
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite bolivines balandas pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.

Vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje maišydami kepkite riešutus iki 5 min.

Stambiai supjaustykite braškes.

Pagaminkite užpilą. Smulkiai sukapokite svogūnėlius. Dubenėlyje sumaišykite visas užpilo sudedamąsias dalis ir atsidėkite.

Į didesnį dubenį sudėkite bolivines balandas, špinatus, riešutus ir išmaišykite. Pagardinkite braškėmis, smulkintu sūriu, užpilkite padažu ir skanaukite.

Patarimas. Špinatus galite pakeisti šviežiais rūgštynių lapais, citrinos sultis – apelsino sultimis.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas