Braškių pyragas

  • Gaminimas 55min
  • Lengvas
Braškių pyragas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Migdolų miltai
     3 šaukštas (-ai)
  • Cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • Braškės
     550 g
  • Plakamoji grietinėlė
     300 g
  • Maskarponės sūris
     300 g
  • Sald. sutirštintas pienas
     150 g
  • Želatina
     15 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Supilkite želatiną į dubenį ir išbrinkite vandenyje.

Paruoškite biskvitą. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

Į kiaušinių baltymus įpilkite cukraus ir išplakite iki standžių putų.

Atskirai išplakite trynius.

Atsargiai sumaišykite abi kiaušinių mases šaukštu. Suberkite migdolų miltus, išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite tešlą į kepimo formą.

Kepkite apie 20 minučių arba kol gražiai apskrus. Ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.

150 g braškių supjaustykite puselėmis. Dėkite puseles palei kepimo formos kraštus, tarsi formuotumėte sieneles kremui.

Paruoškite kremą. Susmulkinkite likusias braškes. Vandens vonelėje ištirpinkite želatiną ir suberkite į ją braškes.

Maskarponės sūrį išplakite su grietinėle iki standžių putų, tada įmaišykite kondensuotą pieną ir maišykite iki vientisos masės. Supilkite želatiną su uogomis ir vėl gerai išmaišykite.

Supilkite kremą ant iškepusio biskvito. Pastatykite pyragą šaldytuve bent vienai nakčiai. Prieš patiekdami papuoškite uogomis.

Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis