Bolivinių balandų krekeriai

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Bolivinių balandų krekeriai

Ingredientai

  • bolivinės balandos miltai
     120 g
  • ryžių miltai
     60 g
  • rozmarinai
     2 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • juodieji pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • STEVIJA cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     150 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Paskleiskite bolivinių balandų miltus ant kepimo skardos ir pakaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kad miltai nesudegtų. Kai pajusite malonų kvapą, ištraukite miltus iš orkaitės ir leiskite 5 minutes atvėsti.
Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumaišykite iki vientisos masės.
Iš tešlos formuokite rutulį ir padėkite kelioms minutėms pailsėti.
Tešlos rutulį padalykite į 4 lygias dalis. Ant darbo stalo užberkite truputį miltų, kad kočiojant tešla neliptų.
Tešlą kočiokite kuo ploniau.
Dėkite tešlos lakštą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 5 minutes.
Iškeptą lakštą sulaužykite norimo dydžio gabaliukais.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis