Biskvitinis pyragas

  • Gaminimas 1h 10min
  • Lengvas
Biskvitinis pyragas

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • cukrus
     180 g
  • aliejus
     125 ml
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • miltai
     160 g
  • kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • apelsinas
     1 vnt.
  • vaniliniai ledai
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Virtuviniu plakikliu išplakite kiaušinius. Plakdami po truputį suberkite cukrų. Plakite stipriai, kol masė padvigubės.  Sumažinkite greitį iki žemiausio ir supilkite alyvuogių aliejų. 

Suberkite miltus, kepimo miltelius, įtarkuokite apelsino žievelės ir iišspauskite sultis iš ketvirtadalio apelsino, supilkite sultis, išmaišykite iki vientisos masės. 

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite biskvitinę masę ir šaukite kepti į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Biskvitinį pyragą kepkite apie 40 minučių. 

Pyragą patiekite su vaniliniais ledais.
 

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis