Batatų vafliai

  • Gaminimas 1h 10min
  • Lengvas
Batatų vafliai

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • batatai (saldi bulvė)
     500 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • greitai paruošiami avižiniai dribsniai
     180 g
  • kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • smulkinti muskatų riešutai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • malta vanilė
     1 šaukštelis (-iai)
  • pienas
     250 ml
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Patiekimo ingredientai:

  • klevų sirupas
     350 g
  • graikiniai riešutai
     100 g
  • miltelinis cukrus (neprivaloma)
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Batatus nuplaukite ir perpjaukite išilgai per pusę. Tuomet susukite į foliją ir kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~ 30 min. Kai batatai atvės, išskobkite jų minkštimą.

Sumaišykite visus patiekalo ingredientus (išskyrus aliejų) ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Vaflinę ištepkite aliejumi ir įkaitinkite pagal gamintojo nurodymus.

Pilkite 1,5–2 valg. šaukštus masės vienam vafliui ir kepkite, kol pakis spalva (taps auksinė). Prieš pildami tešlą, vaflinę patepkite aliejumi kulinariniu teptuku. Taip iškepkite visus vaflius.

Stambiai sukapokite graikinius riešutus. Juos kepinkite vidutinio karštumo keptuvėje be aliejaus 3–5 min. arba, kol pakis spalva.

Vaflius patiekite su kepintais graikiniais riešutais ir klevų sirupu ar medumi. Galite pabarstyti milteliniu cukrumi.

1 patarimas. Labai patogu tešlą pasiruošti iš vakaro, o ryte teliks iškepti vaflius. Arba vakare galite išsikepti tik batatus.

2 patarimas. Iš paruoštos tešlos kepkite tiek vaflių, kiek planuojate valgyti. O likusią tešlą palikite šaldytuve kitam kartui (iki 2 parų).

3 patarimas. Vietoje batatų galite naudoti moliūgus. Taip pat batatus galite maišyti su moliūgais. Tuomet, kad masė nebūtų per skysta, pridėkite daugiau avižinių dribsnių ir pilkite mažiau pieno (iki 200 ml).

4 patarimas. Skoniui paįvairinti, galite įtarkuoti citrinų ar apelsinų žievelių.

5 patarimas. Jei norite sotesnių pusryčių, vaflius patiekite su Benedikto kiaušiniais ir rūkyta lašiša.

Panašūs receptai

Sumuštinis su tunu

5min • Lengvas

Bulviniai blynai

30min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas