Bandelės „Scones“

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Bandelės „Scones“

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     400 g
  • Kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     2 žiupsnelis
  • Sviestas RIMI BASIC
     50 g
  • Pienas RIMI
     200 ml

Patiekti su

  • Kreminis sūris
     
  • Marmeladas
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vėlyviesiems sekmadienio pusryčiams norisi ko nors ką tik iškepto ir švelnaus, todėl šiai progai puikiai tiks klasikinės britiškos bandeles - „Scones“. „Scones“ yra skaniausi, kai patiekiami su saldžiu marmeladu ar sūriu.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C temperatūros.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Į miltų mišinį smulkiai įpjaustykite sviestą arba margariną. Įpilkite pieno ir greitai išmaišykite, kol susidarys lipni tešla.

Ant lėkštės su kepimo popieriumi tešlą išpilkite formuodami 8 bandeles. Kepkite orkaitės viduryje 10–12 minučių.

Patiekti su: Patiekite ką tik iškeptus „Scones“ su kreminiu sūriu ar marmeladu.

Panašūs receptai

Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Sviestinis obuolių pyragas

1h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Šokoladiniai keksiukai

25min • Vidutinis

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis