Bananų ir datulių batonėliai

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Bananų ir datulių batonėliai

Ingredientai

  • datulės
     100 g
  • verdantis vanduo
     250 ml
  • bananas
     1 vnt.
  • vanilės esencija
     1 šaukštelis (-iai)
  • kokosų aliejus
     60 g
  • avižiniai dribsniai
     250 g
  • kepimo milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • baltasis šokoladas
     50 g

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Iš datulių išimkite kauliukus. Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir pavirkite 5 minutes. Skystį nupilkite ant avižinių dribsnių.
. Į virtuvinį trintuvą sudėkite datules, bananą, supilkite vanilės esenciją, kokosų aliejų, suberkite kepimo miltelius. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę dėkite į dubenį ir sumaišykite su avižiniais dribsniais, gerai išmaišykite.
Kepimo indą (20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai išdėliokite gautą masę. Šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 25 minutes, kol taps rausvos spalvos.
Iškeptus batonėlius atvėsinkite ir supjaustykite.
Pasigaminkite šokoladinį glaistą. Į dubenėlį suberkite sutarkuotą šokoladą, ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.
Atvėsusius batonėlius apšlakstykite tirpintu šokoladu.

Panašūs receptai

Saldūs takai

10min • Lengvas
Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).