Baltas Kalėdinis tortas

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Baltas Kalėdinis tortas

Ingredientai

Biskvitas

  • Sviestas RIMI, 82 % rieb.
     70 g
  • Cukrus RIMI
     35 g
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     1 vnt.
  • Medus
     20 g
  • Cinamonas
     3 g
  • Meduolių prieskoniai
     4 g
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     200 g
  • Maistinė soda
     3 g
  • Auksaspalvis sirupas
     100 g

Kremas

  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     500 g
  • Cukraus milteliai
     100 g
  • Maskarponės sūris
     500 g

Įdaras

  • Apelsinų marmeladas
     300 g
  • Apelsinai
     2 vnt.
  • Cinamonas
     3 g

Papuošimas

  • Imbieriniai sausainiai
     100 g
  • Apelsinai
     1 vnt.
  • Cinamono lazdelės
      pagal skonį
  • Spanguolės
      pagal skonį
  • Cukraus milteliai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Torto formą (20 cm skersmens) ištepkite sviestu (kambario temperatūros) arba išklokite kepimo popieriumi.

Paruoškite biskvitą. Dubenyje išplakite minkštą sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį (kambario temperatūros) ir išplakite.

Supilkite medų, cukraus sirupą, suberkite cinamoną, meduolių prieskonius ir lėtai įmaišykite miltus bei sodą.

Išmaišykite, supilkite į kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 35 minutes. Mediniu pagaliuku patikrinkite ar įsmeigus, tešla nebeprilimpa. 

Iškepus išimkite iš orkaitės, leiskite 20 minučių atvėsti formoje, tada išimkite ir palikite ant grotelių, kol visiškai atvės. Perpjaukite į dvi dalis išilgai.

Išplakite grietinėlę iki standžių putų su cukraus pudra ir maskarponės sūriu.

Apatinį biskvito sluoksnį aptepkite apelsinų uogiene ir grietinėlės kremu, uždėkite nuluptas ir griežinėliais supjaustytas apelsino skilteles, pabarstykite cinamonu.

Ant viršaus uždėkite biskvito viršų. Sudėkite likusį grietinėlės kremą. Jei norite, kremą paskirstykite ne tik ant viršaus, bet ir ant šonų. Puošiame apelsino gabaliukais, meduoliais, cinamono lazdelėmis, spanguolėmis ir pabarstome cukraus pudra.

Laikykite šaltai!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė