Avinžirnių troškinys su ryžiais

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Avinžirnių troškinys su ryžiais

Ingredientai

Troškinys

  • ryžiai
     500 g
  • geltonasis svogūnas
     1 vnt.
  • avinžirniai
     380 g
  • kokosų pienas
     400 ml
  • pomidorai
     4 vnt.

Prieskoniai ir priedai

  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • karis
     1 šaukštas (-ai)
  • kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • česnako skiltelė
     1 skiltelė (-ės)
  • kukurūzų krakmolas
     0.5 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šiam skaniam vegetariškam patiekalui pagaminti nereikia ypatingo meistriškumo. Kreminis ir maistingas gero skonio karis ir kokosų pienas. Troškinys, kuris greit tampa nauju ir mažų, ir suaugusių svečių favoritu.
Išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas.
Nulupkite ir supjaustykite svogūną stambiais gabalais. Pakepinkite puode aliejuje su kariu, kuminu ir įspaustu česnaku. Supilkite avinžirnius į sietą, nuplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Suberkite juos ir kokoso pieną, užvirinkite. Sumaišykite kukurūzų krakmolą su nedideliu vandens kiekiu ir supilkite į troškinį. Užvirinkite.
Supjaustykite pomidorus gabaliukais. Įmaišykite į troškinį arba patiekite atskirai. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite troškinį su ryžiais.

Panašūs receptai

Moliūgų karis

50min • Lengvas