Avinžirnių humusas
-
Gaminimas 10min
-
Lengvas
![Avinžirnių humusas](https://res.cloudinary.com/rimibaltic-web/image/upload/b_white,c_fill,f_auto,h_675,q_auto,w_1200/v2024072605/web-cms/c65506ab47c0bd2f9f7716eba159655f1a231ee5.jpg)
Ingredientai
Ingredientai
-
konservuoti avinžirniai400 g
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
maltas kuminas1 šaukštelis (-iai)
-
sezamų pasta Tahini2 šaukštas (-ai)
-
citrinos sultys1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplaukite avinžirnius po šaltu vandeniu. Tada leiskite vandeniui nuvarvėti.
Smulkintuvu sutrinkite avinžirnius ir visus likusius ingredientus.
Patiekite su duona ar šviežiomis daržovėmis.