Aštrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Aštrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu

Ingredientai

  • viščiukų broilerių sparneliai
     1100 g
  • aštrus padažas „Sriracha“
     2 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • raudonosios saldžiosios paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį

Pelėsinio sūrio padažui:

  • mėlynasis pelėsinis sūris
     50 g
  • grietinė
     50 g
  • pasukos
     100 g
  • majonezas
     100 g
  • petražolės
      keletas šakelių
  • laiškinis česnakas
      kelių stiebų
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
     1 pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame puode išmaišykite aliejų, aštrų padažą, raudonosios saldžiosios paprikos miltelius, druską ir pipirus. Sparnelius apliekite padažu. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite sparnelius ir šaukite į įkaitintą iki 180° C orkaitę. Kepkite apie 45 minutes.
Pasigaminkite pelėsinio sūrio padažą. Petražoles, laiškinius česnakus sukapokite. Dubenyje sumaišykite padažo produktus iki vientisos pasės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sparnelius patiekite su pelėsinio sūrio padažu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas