Apkeptos saldžiosios bulvės su granatais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Apkeptos saldžiosios bulvės su granatais

Ingredientai

  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • granatų sultys
     4 šaukštas (-ai)
  • apelsinas
     1 vnt.
  • klevų sirupas
     80 g
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • muskatas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • gvazdikėliai (prieskoniai)
     4 vnt.
  • kukurūzų krakmolas
     2 šaukštelis (-iai)
  • valgomieji batatai
     4 vnt.
  • granatas
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Imkite pusę šaukšto sviesto, ištepkite kepimo skardą. Dubenyje sumaišykite likusį tirpintą sviestą, apelsinų sultis, granatų sultis, nutarkuotą nuo apelsino žievelę, klevų sirupą, vanilę, kukurūzų krakmolą ir prieskonius.

Saldžiąsias bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kepimo indą, užpilkite paruoštą sulčių ir prieskonių mišinį, užberkite išgliaudytų granatų sėklyčių. Kepimo indą uždenkite folija, dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Nuimkite foliją nuo kepimo formos ir toliau kepkite 15–20 minučių, kol bulvės suminkštės ir padažas sutirštės.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis