Apkepti įdaryti baklažanų suktinukai

  • Gaminimas 1h 15min
  • Vidutinis
Apkepti įdaryti baklažanų suktinukai

Ingredientai

  • baklažanai
     3 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • bazilikų lapeliai
     1 sauja (-os)
  • grietinėlė
     125 ml
  • kietasis tarkuotas sūris
     100 g

Padažui:

  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • trinti pomidorai su bazilikais ICA
     250 g
  • saldžiosios paprikos milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • cukrus
      žiupsnelis

Įdarui:

  • rikotos sūris
     350 g
  • kietasis tarkuotas sūris
     1 šaukštas (-ai)
  • malti džiūvėsėliai
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną nulupkite ir susmulkinkite mažais kubeliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintus svogūnus ir apkepkite ant mažos kaitros, kol taps permatomi. Suberkite susmulkintą česnaką, saldžiosios paprikos miltelius ir pakepkite dar dvi minutes. Pusę keptų svogūnų atidėkite į dubenį, juos panaudosite įdarui.
ada į keptuvę sudėkite visus kitus likusius padažo produktus, pamaišykite ir palikite atvėsti apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Supilkite padažą į kepimo formą.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite supjaustytą baklažaną, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir kepkite apie 15 minučių apversdami baklažano puseles. Baklažanai turi būti minkšti, bet ne auksinės spalvos. Iškeptus baklažanus atidėkite į šalį.
Dideliame puode sumaišykite įdaro produktus ir dalį kepintų svogūnų. Ant baklažano riekelės galo dėkite įdaro po didelį šaukštą, susukite į ritinėlį ir dėkite siūle žemyn į kepimo indą.

Ant paruoštų baklažanų suktinukų užpilkite grietinėlės ir užbarstykite kietojo sūrio. Šaukite patiekalą į įkaitintą iki 190 °C orkaitę 25–30 minučių.

Patiekdami apibarstykite šviežiais bazilikais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis