Apkepti įdaryti baklažanų suktinukai
-
Gaminimas 1h 15min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
baklažanai3 vnt.
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
bazilikų lapeliai1 sauja (-os)
-
grietinėlė125 ml
-
kietasis tarkuotas sūris100 g
Padažui:
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
svogūnas1 vnt.
-
trinti pomidorai su bazilikais ICA250 g
-
saldžiosios paprikos milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
cukrusžiupsnelis
Įdarui:
-
rikotos sūris350 g
-
kietasis tarkuotas sūris1 šaukštas (-ai)
-
malti džiūvėsėliai2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūną nulupkite ir susmulkinkite mažais kubeliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintus svogūnus ir apkepkite ant mažos kaitros, kol taps permatomi. Suberkite susmulkintą česnaką, saldžiosios paprikos miltelius ir pakepkite dar dvi minutes. Pusę keptų svogūnų atidėkite į dubenį, juos panaudosite įdarui.
ada į keptuvę sudėkite visus kitus likusius padažo produktus, pamaišykite ir palikite atvėsti apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Supilkite padažą į kepimo formą.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite supjaustytą baklažaną, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir kepkite apie 15 minučių apversdami baklažano puseles. Baklažanai turi būti minkšti, bet ne auksinės spalvos. Iškeptus baklažanus atidėkite į šalį.
Dideliame puode sumaišykite įdaro produktus ir dalį kepintų svogūnų. Ant baklažano riekelės galo dėkite įdaro po didelį šaukštą, susukite į ritinėlį ir dėkite siūle žemyn į kepimo indą.
Ant paruoštų baklažanų suktinukų užpilkite grietinėlės ir užbarstykite kietojo sūrio. Šaukite patiekalą į įkaitintą iki 190 °C orkaitę 25–30 minučių.