Apelsinų, lęšių ir morkų sriuba

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Apelsinų, lęšių ir morkų sriuba

Ingredientai

Ingredientai:

  • kuminų sėklos
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • morkos
     250 g
  • raudonieji lęšiai
     80 g
  • apelsinų sultys
     200 ml
  • vanduo
     600 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Ingredientai patiekimui:

  • graikiškas jogurtas be priedų
     2 šaukštas (-ai)
  • apelsinas
     1 vnt.
  • šviežių kalendrų šakelės
      keletas

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode nesvylančiu dugnu pakepinkite kuminus ir smulkintus svogūnus ~ 1 min. Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytas morkas, lęšius, supilkite apelsinų sultis, vandenį, druską, pipirus ir, uždengę, virkite ant silpnos kaitros ~ 30 min., kol suminkštės lęšiai. Tada su elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Supilstykite sriubą į lėkštes ar dubenėlius. Pagardinkite jogurtu, papuoškite apelsino skiltelėmis, kapotomis šviežiomis kalendromis ir nedelsdami patiekite.
Skanaus!


1 patarimas. Jei norite, kad būtų sočiau, sriubą patiekite su virtos ir apkeptos vištienos gabaliukais ar su skrudinta šonine.
2 patarimas. Sriubą galite patiekti su skrudintais lazdynų riešutais ar su apkeptu ir česnakais įtrintu batonu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Sriuba moliūge

2h • Vidutinis