Apelsinų, lęšių ir morkų sriuba

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Apelsinų, lęšių ir morkų sriuba

Ingredientai

Ingredientai:

  • kuminų sėklos
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • morkos
     250 g
  • raudonieji lęšiai
     80 g
  • apelsinų sultys
     200 ml
  • vanduo
     600 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Ingredientai patiekimui:

  • graikiškas jogurtas be priedų
     2 šaukštas (-ai)
  • apelsinas
     1 vnt.
  • šviežių kalendrų šakelės
      keletas

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode nesvylančiu dugnu pakepinkite kuminus ir smulkintus svogūnus ~ 1 min. Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytas morkas, lęšius, supilkite apelsinų sultis, vandenį, druską, pipirus ir, uždengę, virkite ant silpnos kaitros ~ 30 min., kol suminkštės lęšiai. Tada su elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Supilstykite sriubą į lėkštes ar dubenėlius. Pagardinkite jogurtu, papuoškite apelsino skiltelėmis, kapotomis šviežiomis kalendromis ir nedelsdami patiekite.
Skanaus!


1 patarimas. Jei norite, kad būtų sočiau, sriubą patiekite su virtos ir apkeptos vištienos gabaliukais ar su skrudinta šonine.
2 patarimas. Sriubą galite patiekti su skrudintais lazdynų riešutais ar su apkeptu ir česnakais įtrintu batonu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas