Apelsinų, lęšių ir morkų sriuba

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 30min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • kuminų sėklos
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • morkos
     250 g
  • raudonieji lęšiai
     80 g
  • apelsinų sultys
     200 ml
  • vanduo
     600 ml
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Ingredientai patiekimui:

  • graikiškas jogurtas be priedų
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • apelsinas
     1 vnt.
  • šviežių kalendrų šakelės
      keletas

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Puode nesvylančiu dugnu pakepinkite kuminus ir smulkintus svogūnus ~ 1 min. Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytas morkas, lęšius, supilkite apelsinų sultis, vandenį, druską, pipirus ir, uždengę, virkite ant silpnos kaitros ~ 30 min., kol suminkštės lęšiai. Tada su elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Supilstykite sriubą į lėkštes ar dubenėlius. Pagardinkite jogurtu, papuoškite apelsino skiltelėmis, kapotomis šviežiomis kalendromis ir nedelsdami patiekite.
Skanaus!


1 patarimas. Jei norite, kad būtų sočiau, sriubą patiekite su virtos ir apkeptos vištienos gabaliukais ar su skrudinta šonine.
2 patarimas. Sriubą galite patiekti su skrudintais lazdynų riešutais ar su apkeptu ir česnakais įtrintu batonu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.