Ant grotelių keptas smailiagūžis kopūstas su obuoliais ir krapais
Gaminimas 30min
Vidutinis
Ingredientai
Salotos
raudonasis svogūnas
1vnt.
krapų vazonėlis
pagal skonį
saldžiosios garstyčios (geriau stambiagrūdės)
1šaukštas (-ai)
baltojo vyno actas
2šaukštas (-ai)
rapsų aliejus
4šaukštas (-ai)
druska
pagal skonį
obuolys („Granny smith“)
1vnt.
sviestas
3šaukštas (-ai)
didelis smailiagūžis kopūstas
1vnt.
pipirai
pagal skonį
Serviravimui
virtos šviežios bulvės
pagal skonį
ant grotelių kepta veršienos ar kiaulienos filė
pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Smailiagūžis kopūstas, obuolys ir krapai yra puikus derinys, tikrai tinkantis prie ant grotelių gamintų patiekalų. Patiekite kaip garnyrą arba atskirą pagrindinį patiekalą. Prie jo skanu kiaulienos nugarinė, o šviežios bulvės – labiau išalkusiems.
Nulupkite svogūną, supjaustykite jį ir krapus.
Sumaišykite garstyčias su actu ir išmaišykite aliejuje. Sudėkite svogūną ir krapus. Pagardinkite druska ir pipirais.