Amerikietiški obuolių sklindžiai su klevų sirupu ir mėtomis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Kanzi obuoliai
     2 vnt.
  • šviežios mėtos
     10 g
  • Kvietiniai miltai su tešlą kildinančiomis medžiagomis
     125 g
  • kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • sviestas
     50 g
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • pienas
     150 ml
  • klevų sirupas
     100 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite du Kanzi obuolius ir pašalinkite sėklides. Obuolius supjaustykite horizontaliai plonais žiedeliais.
Nuskinkite mėtų lapelius nuo šakelių. Pasilikite kelis gražius lapelius, o likusius supjaustykite siauromis juostelėmis.
Į dubenį išsijokite savikėlius miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą – jis turi ištirpti, bet ne įkaisti.
Išplakite kiaušinį, pusę sviesto ir 100 ml pieno su miltais. Maišykite dideliu šaukštu, kol gausite tirštą tešlą. Šaukštu į dubens šonus ištrinkite visus gumulėlius. Įmaišykite likusius miltus.
Keptuvėje ištirpinkite šiek tiek likusio sviesto ir šaukštu įkrėskite tris tešlos blynelius. Išgaubtąja šaukšto puse suformuokite apskritus 8–10 cm dydžio sklindžius. Įspauskite į tešlą po obuolio žiedelį. Kepkite sklindžius 5 minutes; laikui įpusėjus – apverskite. Kepkite sklindžius, kol sunaudosite visą tešlą. Jei reikia, iškeptus sklindžius galima laikyti iki 80C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kad jie neatauštų.
Dėkite sklindžius į lėkštes vieną ant kito, sluoksniuodami juos su Kanzi obuolių griežinėliais. Užpilkite klevų sirupu ir papuoškite pasiliktais mėtų lapeliais.

Panašūs receptai

Sūrūs varškėčiai

15min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas