Aitriųjų paprikų troškinys (chilli con carne)

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Aitriųjų paprikų troškinys (chilli con carne)

Ingredientai

  • Geltonieji svogūnai
     2 vnt.
  • Jautienos faršas
     350 g
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Raudonos aitriosios paprikos
      pagal skonį
  • Maltos saldžiosios paprikos
     1 šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Druska
      pagal skonį
  • Šviesusis sojų padažas RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Nulupti pomidorai RIMI
     400 g
  • Pupelės pomidorų padaže RIMI
     800 g

Patiekimui

  • Chalapos paprikos RIMI PLANET
      pagal skonį
  • Kukurūzų traškučiai RIMI PLANET NACHO CLASSIC
      Pagal skonį
  • Fasuota kalendra
     1 ryšulėlis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Chili con carne – tai sultingas ir aštrus troškinys su mėsos faršu, aitriąja ir saldžiąja paprika, baltosiomis pupelėmis ir pomidorais. Šis klasikinis meksikietiškas patiekalas yra lengvai paruošiamas ir jį labai mėgsta vakarieniaujantys svečiai.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Mėsos faršą pakepinkite aliejuje puode (patartina – ketaus), kol įgaus gražią spalvą. Suberkite svogūnus ir šiek tiek pakepkite. Pridėkite aitriosios ir saldžiosios paprikos, juodųjų pipirų, druskos ir sojų.
Įdėkite pomidorus ir virkite viską kartu, kol konsistencija taps sultinga, o mišinys – tirštas. Kuo ilgiau verdama, tuo patiekalo skonis ryškesnis.
Suberkite pupeles ir palikite viską sušilti. Prireikus pagardinkite kitais prieskoniais.
Patiekti su: Patiekite garuojantį patiekalą su priedais ir pekininių kopūstų salotomis, gausiai pabarstykite kapotomis petražolėmis ir pagardinkite „Vinaigrette“ užpilu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė