Airiškas kopūstų troškinys

  • Gaminimas 1h 20min
  • Lengvas
Airiškas kopūstų troškinys

Ingredientai

Ingredientai:

  • svogūnas
     1 vnt.
  • saliero stiebas
      1 vnt.
  • kopūstai
     0.25 g
  • morkos
     2 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • lauro lapas
      1 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • daržovių sultinys
      1 kubelis - 1 L sultinio
  • baltosios konservuotos pupelės
     400 g
  • konservuoti pomidorų gabaliukai
     400 g

Žolelės:

  • čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kmynai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • rozmarinai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • petražolės
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite ingredientus. Svogūną, salierus ir kopūstą (0.25 gūžės) sukapokite. Morkas supjaustykite žiedeliais, susmulkinkite česnakus (2 skilteles). 

Puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus.

Sumeskite daržoves ir prieskonius: lauro lapelį, pipirus ir druską.

Supilkite sultinį ir suverskite pomidorų gabaliukus.

 Uždenkite ir virkite ~ 45 min. arba, kol daržovės suminkštės. 

Suberkite konservuotas pupeles, stambiai sukapotas prieskonines žoleles ir patroškinkite dar 15 min. 

Patiekite dubenėliuose ir papuoškite kapotomis petražolėmis. Skanaus! 

Patarimas. Troškiniui galite naudoti bulves ir perlines kruopas. Tada reikės daugiau sultinio (iki 1,5 l).

Panašūs receptai