Afrikietiški geltonieji ryžiai

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Afrikietiški geltonieji ryžiai

Ingredientai

  • basmati ryžiai
     200 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • rudasis cukrus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • ciberžolės
     1 šaukštelis (-iai)
  • razinos
     2 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     500 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nuplautus ryžius suberkite į puodą su aliejumi, cukrumi, ciberžole ir razinomis. Supilkite vandenį, išmaišykite, dėkite puodą ant kaitros, užvirkite, sumažinkite kaitrą, puodą uždenkite ir pavirkite, kol vanduo susigers – apie 10 minučių. Prieš patiekdami į stalą ryžius išmaišykite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė